Jan

Wat mij als kunstenaar bezig houdt

Edna - jan 22dDe fascinatie voor de oerelementen aarde, vuur, lucht en water spelen een belangrijke rol in mijn werk. Inspiratie vind ik vooral in de vele facetten van het landschap, waarin deze oerelementen zichtbaar en soms ook letterlijk voelbaar zijn. Het fotograferen van ‘deze’ landschappen staat voor mij vaak aan de basis van allerlei creatieve processen.

Naast het maken van schilderijen in mijn atelier, neemt het werken op locatie een steeds prominentere plaats in. De spiraal, een universeel symbool, keert regelmatig terug in diverse projecten die ik uitvoer. Bovendien gebruik ik de spiraalvorm als een esthetisch beeldelement binnen mijn werk. Terugkerende kleuren in mijn werken zijn kobaltblauw en goud die veelal symbolisch gebruikt worden en staan voor zuiverheid, helderheid, spiegeling en transparantie.

Als beeldend kunstenaar ben ik me bewust van mijn maatschappelijk en- culturele betrokkenheid. In deze snelle hectische wereld wordt de meerwaarde van allerlei kunst/culturele uitingen naar mijn idee van een toenemend groter belang.

 

Lees mijn curriculum vitae