Kunstuitleen

Kunstuitleen – huren – huurkoop – kopen

De kunstuitleen is zowel voor bedrijven als particulieren een interessant alternatief voor het kopen van kunst. Het is mogelijk om van kunst te kunnen genieten zonder meteen een werk te hoeven kopen. Overigens is huur-koop ook mogelijk. Als huurder heb je altijd de eerste optie om het werk te kopen en het opgespaarde huurbedrag wordt minus handelingskosten op het koopbedrag in mindering gebracht. Huren gebeurt telkens voor de duur van zes maanden. Als je wilt kun je dus elk half jaar je kunstwerk inruilen voor een ander of kun je een werk voor langere tijd huren en na verloop van tijd kopen. Het direct kopen van een werk is ook mogelijk.

Huurbedrag

De huurbedragen zijn vastgesteld op basis van de waarde van de kunstwerken en lopen uiteen van €12,50 per maand tot €37,50 per maand. De minimale huurduur is zes maanden; na verloop van een bepaalde huurperiode kan het bespaarde bedrag (min 10%) worden afgetrokken van het aankoopbedrag en kun je het werk kopen. Besluit je het werk meteen te kopen; zonder het eerst te huren dan is er een korting van 10%.

Reglement

Voor de kunstuitleen bestaat een uitgebreid reglement. Dat wordt op aanvraag (zie contact) naar je toegestuurd.

Overzicht

Momenteel zijn er ruim 250 kunstwerken beschikbaar voor de kunstuitleen.

Op het witte vlak (links) in deze pagina kun je overzichten selecteren van schilderijen, assemblages/mixed media en foto’s die momenteel te huur of te koop zijn. Door vervolgens op de miniatuurafbeelding te clicken kun je een grotere versie van de afbeelding bekijken. Hier is onder andere het formaat en de techniek van het werk aangegeven. Foto’s zijn beschikbaar in de volgende formaten: 30-45 cm; ingelijst 45-60 cm of: 50 -70 cm; ingelijst 70-90 cm. Ook zijn er een aantal foto’s ingelijst met een afwijkende maat.

De getoonde werken kunnen na afspraak bezichtigd worden.

Voor vragen of extra informatie kun je altijd contact opnemen (zie contact).